Inspiratie

Zolang ik me kan herinneren is beweging de spil van mijn leven.

Hete armen, verwrongen lichamen, gedraaide benen, verhitte pakken, naar rechts, naar links, vooruit en rechtdoor. Wat een haast, haast ongrijpbaar.....

Daar, tussen de dwalers, ongericht, onbestemd, niet treuzelend maar met alle tijd. Dralend, diep verzonken in een dikke laag van vertraging. Perfect in harmonie komt dit samen op een kruispunt van leven met af en toe een strubbeling, hier en daar een glitch. Een imperfecte tango van lichamen of een feilloze dans van armen, benen, adem en sfeer.

Hier sta ik dan op het kruispunt van de Kalverstraat en de Paleisstraat.

Blijf ik kijken....... of duik ik erin?

Tikkende stoplichten, tappende schoenen, een luid schreeuwend woord met op de achtergrond de immers zacht waaiende bladeren van de weinige bomen die er nog staan.

Allemaal geluiden die vaak de leidraad zijn van mijn inspiratie of de begeleiding van wat er zich op zo’n moment afspeelt. Het liefst pak ik mijn penseel en voeg ik er nog wat kleur aan toe, hier en daar een beetje meer spanning in de hoek, een kleine herhaling, wat zachtheid bij het stoplicht en adrenaline door het midden.

In mijn wereld zie ik in beweging dans en hoor ik in geluid muziek en jeuken mijn handen om daar mijn structuur aan toe te voegen.

Terug naar overzicht