Confessies

Recensie Theatermaker september 2009

Terugblikken theaterseizoen 2008-2009.

'Live fast, die young' staat op nummer 2 in de top 5 Jeugddans!

‘Live fast, die young’, de voorstelling die Jeanine Coco, Victorine Plante en Erik Snel afgelopen jaar maakten met DOX Medium, staat op nummer 2 in de Top 5 Jeugddans seizoen 2008-2009 van de Theatermaker.

Leonie Kuipers zei in het bijbehorende artikel over ‘Live fast, die young’: “Wat als een rode draad in het aanbod kan worden beschouwd, zijn de karakteristieken waarmee de jeugddansers dit jaar op het podium verschenen. Dikwijls zien we artiesten die een open focus hanteren en met hun lichaam weten te boeien en te raken, in vorm, esthetiek of verhaal. 

De dramatiek en humor van de dans worden versterkt door mime, spel, tekst en zang. De dansers zijn vol expressie, zijn niet in zichzelf gekeerd en hebben de nodige portie charisma. Een goed voorbeeld zijn de spelers van DOX, die met plezier de voorstellingen Fasten Your Seatbells en Live Fast, Die Young brachten. In Live Fast, Die Young gaan de jonge DOX'ers de strijd met elkaar aan voor die ene kans op faam. 

Hun ambitie voor een plek als idool kent geen grenzen en levert hilarische situaties op. De choreografie bestaat uit een luchtige en vrolijke bewegingstaal. Het rumoer dat in de zaal ontstond en de opmerkingen die werden geroepen, bevestigden dat de jongeren werden geboeid en geraakt door het fenomeen en door de grappige, kenmerkende wijze waarop DOX dit theatraal wist te verwoorden.”

Terug naar overzicht